Showmanship

In Showmanship at Halter wordt het paard met een showhalster aan de hand voorgebracht, maar in deze discipline speelt het exterieur van het paard geen rol; het gaat om de vaardigheid van de deelnemer om het paard aan de hand te leiden.

Westernrijden en paardrijles

Er moet een klein proefje worden gelopen, waarbij het paard direct en met precisie de gevraagde manoeuvres in harmonie met de deelnemer moet uitvoeren. Er kan gevraagd worden het paard te leiden in de walk (stap), trot of jog (draf), extended jog (uitgestrekte draf) of back (achterwaarts) in een rechte of gebogen lijn of in een combinatie van rechte en gebogen lijnen; halt te houden; en een wending van 90, 180, 270 of 360 graden te maken of een combinatie of veelvoud van deze wendingen. 

Professionele trainingen

Op enig moment in de proef moet de deelnemer het paard vierkant opstellen, zoals ook in Halter wordt gevraagd. De deelnemers leggen de proef afzonderlijk af en stellen zich na het doorlopen van de proef op in een lijn aan de kopse- of zijkant van de wedstrijdbak. Showmanship at Halter wordt alleen uitgeschreven in de divisies Amateur en Jeugd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar het geslacht van het paard.

 

Lijk je het leuk om Showmanship training te volgen?