Horsemanship

In Horsemanship moet de deelnemer te paard een proef doorlopen, waarbij gekeken wordt of de combinatie de gevraagde manoeuvres met precisie, in harmonie met elkaar en met minimale hulpen van de ruiter uitvoert. De gangen walk (stap), jog (draf) en lope (galop) kunnen zowel linksom als rechtsom worden gevraagd op de rechte lijn, op een cirkel of in een combinatie van lijnen. Een stop, het achterwaarts gaan en een wending om de achterhand kunnen ook worden gevraagd.

De deelnemers worden bij het doorlopen van de proef individueel beoordeeld en stellen zich daarna op in een rechte lijn. Nadat de laatste deelnemer de proef heeft doorlopen, worden de deelnemers op de hoefslag gevraagd voor het Pleasure gedeelte, waarin zij het paard op commando in walk, jog of lope moeten tonen. Het Horsemanship gedeelte bepaalt 80% van de beoordeling, het Pleasure gedeelte 20%.

Horsemanship wordt alleen uitgeschreven in de divisies Amateur en Jeugd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar het geslacht van het paard. Paarden van 5 jaar of jonger mogen op twee handen of op één hand worden gereden. Paarden van 6 jaar en ouder móeten op één hand worden gereden op een bit. Er mag niet van teugelhand worden veranderd.

 

Lijk je het leuk om Horsemanship training te volgen?